PROJECTES :L'ART VISUAL I PLÀSTIC DEL SEGLE XX /DESCOBRIM ELS CONTES/ EN TEMPS DE CASTELLS /PROJECTE BARCELONA

CURS 14/15 PROJECTE :
L'ART VISUAL I PLÀSTIC DEL SEGLE XX
Benvolgudes  famílies,
Divendres passat a la tarda vam donar el tret de sortida al Projecte interdisciplinari d’enguany 
                          
 “L’Art visual del segle XX.Pintors i escultors”

Tot el relacionat amb el món de l’art visual i plàstic del segle XX serà el fil conductor de les diferents activitats;  sortides, tallers, visites a museus, activitats de recerca i altres. . . .  que farem al llarg d’aquests dies i fins a mitjans de març.Com a cloenda del Projecte us convidarem a unes portes obertes a l’escola per visitar l’exposició de treballs artístics que entre tots haurem fet. Més endavant concretarem data.

Com sempre, aquest és un projecte obert a tota la comunitat educativa en el que us convidem a participar-hi si hi esteu interessats.


Una de les activitats que hem fet durant el projecte d'aquest curs "L'art visual i plàstic del segle XX" ha estat fer  un mural amb les cares de tots els nens i nenes de l'escola amb l'ajuda de la Soledat Sans i la Laia del Carrau Blau de Sant Just . Ens hem retratat mirant-nos en un mirall ,hem dibuixat  amb carbonet a sobre d'un tauler de fusta i després hem pintat amb una barreja de ciment i pigments naturals.
Aquest tauler amb els retrats de tots estarà penjat als porxos de l'escola i serà un record que tindrem per sempre .Us deixem un vídeo del procés d'elaboració 
TREBALL AMB TOTXANES 

En aquest vídeo podeu veure les diferents produccions artístiques que han realitzat els nens i nenes de l'escola durant el projecte "L'art visual i plàstic del segle XX". 


Els nens i nenes de l'escola han descobert el món de l’art a partir de la pròpia experiència, han après moltes coses i han gaudit, És per això que agraïm la col·laboració i participació a totes les persones que ens heu ajudat a fer-ho  realitat:

-El Claustre de professors que ha guiat des de diferents perspectives la descoberta dels artistes que els alumnes han treballat a les aules.

-La  Soledat Sans i la Laia Amargós, artistes del nostre municipi, que han fet possible que els nostres nens i nenes fossin els protagonistes de les seves pròpies obres d’art amb la realització de  “La paret dels infants” i “Totxanes”.

-L’equip de monitoratge amb qui els alumnes han decorat el Menjador de l’escola fent diferents treballs plàstics relacionats amb el projecte.

 -El Sr Joan Maria, conserge de l'escola, ha ajudat als alumnes de 4t a reproduir un Mondrian a escala sobre un quadre ja existent, ha decorat la porta d'entrada al menjador amb una reproducció de Joan Miró i ha fet els rètols informatius. 

-Dues mares d’alumnes, les senyores Anna Badia i Isabel Ezcurra  persones amb coneixements artístics que han ofert voluntàriament unes sessions de Collage i d’Il·lustració als alumnes de 2n, 3r i 4t de Primària.-La visita del senyor Ferran Levy, escultor professional  per mostrar als alumnes el procés de creació d’una escultura.

Objectiu assolit, gràcies a tots!

CURS 2013/14


Comença el projecte d'aquest curs : Descobrim els contes
CONTES PER ESTIMAR-NOS MILLOR

Dilluns 17 de febrer al matí, tots els cursos van  anar al gimnàs de l'escola a escoltar una sessió de

"Contes per estimar-nos millor" 
(contes per treballar els valors amb els infants) 
activitat que patrocina l'obra social la Caixa i que ens va venir a contar la Raquel De Manuel. Tot emmarcat en el nostre projecte d'enguany "Descobrim els contes "

De 9:15h a 10h  hi van  anar els alumnes de 2n a 6è de Primària  i de 10:15h a 11h els alumnes d'Infantil i 1r

CONTES AL SHARING TO LEARN

Durant les setmanes del projecte, els Language Assistants han explicat diferents contes en anglès als alumnes de 3r. No tan sols han explicat contes tradicionals arreu del món, sinó que també contes populars americans i britànics. 

EL REI RATÓ 
Els alumnes de sisè han representat amb ombres xineses el conte "El rei Rató "als alumnes d'Educació Infantil .
CURS 2012/13


Aquesta tarda hem inicialt el projecte d’enguany   

En temps de castells “ 


El rei i la reina del Castell de Montserrat , atravessant pel túnel del temps , ens han vingut a visitar i a explicar que haurem de treballar i investigar molt  sobre aquest tema . 

Ens han portat un castell de mostra i... ens ho hem menjat!!!! .

A la dreta del bloc, dins l'apartat pàgines,  en teniu una entrada sobre el projecte que anirem omplint amb les informacions a mesura que anem treballant .


INICI DEL  PROJECTE  “EN TEMPS DE CASTELLS “

Benvolgudes famílies;


A partir del proper divendres 12 d’abril donarem el tret de sortida al projecte interdisciplinari d’enguany  “EN TEMPS DE CASTELLS”.

 Tot allò relacionat amb el món dels castells i l’època medieval serà el fil conductor de les diferents activitats culturals, lúdiques i d’aprenentatge que es faran dins i fora de l’escola duran les properes dues setmanes.

La Cloenda del Projecte serà  divendres 26 d’abril a la tarda i com cada any les famílies hi sou convidades Aquest dia s’obriran les portes a les famílies a partir de les 16h i podreu gaudir amb els vostres fills de diferents activitats que s’estan preparant:
.
 • La  representació d’un conte medieval “En Perot vol ser cavaller” a càrrec dels Ministrers de l’Aixada
 • La visita a l’interior de l’escola per veure la decoració i llegir els textos del Certamen Literari. 
 • La visita a l’edifici de psicomotricitat per veure el diorama “El món medieval” que estan fent els alumnes de Primària 
 • Participar en diferents tallers i activitats que gràcies a la  col.laboració de l’AMPA i les famílies de 6è us estan preparant.


El fet que siguin molts els esdeveniments que es duran a terme aquests dies fa que us anem informant per setmanes, de tal manera que junt amb aquesta carta tindreu totes les sortides i activitats des del 12 al 19 d’abril  i el proper divendres sortiran les que es realitzaran des del 22 al 26 d’abril.ACTIVITATS I SORTIDES DES DEL 12 AL 19 D’ABRIL

DIVENDRES 12 d’abril a l’escola

 •  Matí “Narració de contes medievals per estimar-nos millor” Ed. Infantil i Primària   (Activitat organitzada pel Voluntariat Social de Sant Just Desvern Obra Social Fundació “La Caixa”)


Divendres 12 d'abril al matí, tots els cursos van  anar al gimnàs de l'escola a escoltar una sessió de
"Contes medievals per estimar-nos millor" (contes per treballar els valors amb els infants) activitat que patrocina l'obra social la Caixa
.http://raqueldemanuelmur.blogspot.com.es/2013/04/contes-per-estimar-nos-millor-lescola.html

De 9:15h a 10h  hi van  anar els alumnes d'Infantil i 1r i de 10:15h a 11h els alumnes de 2n a 6è de Primària.

Les sessions van anar a càrrec d'una  conta-contes santjustenca la Raquel, que va captivar del principi al final l'atenció dels nens i les nenes amb la seva gran dicció i expressivitat.

Va ser fantàstic. Moltes gràcies Raquel!!!


 •  Tarda “Visita d’en RifenyoPrimer i Ed. Infantil
Un any més el drac de Sant Just "En Rifenyo"  va venir a fer-nos una visita a l'escola Montserrat.
Divendres passat a la tarda els alumnes de Primer van fer un taller per aprendre moltes coses del drac del nostre poble.
Els alumnes d'Ed. Infantil també van sortir al pati per veure'l .Els nens i nenes de Primer es van posar un vestuari especial, van tocar els instruments d'acompanyament, i van provar com fer ballar al Rifenyo.

Tots ho van passar molt bé.
Moltes gràcies a tots els que van fer-ho  possible !!!


DILLUNS 15 d’abril

 • Matí “Visita al castell de Castelldefels” Primer i Segon de Primària (cal portar l’esmorzar)
Avui, els alumnes de primer i segon , han anat a visitar el castell de Castelldefels . Han recorregut el castell i les diferents exposicions que s'hi troben instal·lades .
DIMARTS 16 d’abril

 • Matí “Audició musical del grup RIU” al Casal de Joves (Subvencionat per l’Ajuntament)

                                     10h a 11h                 Primer i Segon de Primària
                                     11:30h a 12:30h        Tercer i Quart de Primària


DIJOUS 18 d’abril

 • Matí :
           -“Visita al castell de Castelldefels”  Tercer i Quart de Primària (cal portar l’esmorzar)

Els alumnes de tercer i quart han visitat avui el castell de Castelldefels . Han vist les diferents dependències que hi han i han dibuixat el castell                 

 
           -“Visita a la Biblioteca Joan Margarit i als Gegants de Sant Just”  P-3


           -Taller a l’escola “Un dia al Castell Medieval” P-4 A i a la tarda mig grup de P-3

http://www.scholactiva.com/sites/default/files/pdf/FeedsEnclosure-t_castell_medieval_infantil.pdf

DIVENDRES 19 d’abril a l’escola

 • Matí:  -Taller a l’escola “Un dia al Castell Medieval” P-5B  i a la tarda mig grup de P-3-DILLUNS 22 D’ABRIL a l’escola:

Matí: Taller  “Un dia al Castell medieval”  P4B


Tarda: Teatre de Titelles “Sant Jordi i el Drac” P3,P4A/B i P5A/B

-DIMARTS 23 D’ABRIL

Matí: Un grup d’alumnes de 6è anirà a l’IES per participar en el programa de Ràdio Desvern que un any més  per Sant Jordi es realitza en directe des de l’Institut.

El dia 23 d'abril , Sant Jordi , es fa un programa especial de Radio Desvern des de l'IES Sant Just .
Cada any un grup d'alumnes de sisè en representació de l'escola participa explicant fets importants dels que estan treballant . 


Han parlat del projecte d'enguany "En temps de castells " i també de la commemoració del centenari de la Joana Raspall , a la que aquest any dediquem el nostre certamen literari . 
Han acabat recitant tres poesies de la Joana : La bicicleta, Bombolles i Llibres.

Tarda: CERTAMEN LITERARI DE PRIMÀRIA.
Acte obert a les famílies de Primària que començarà a les 15:30h a la sala polivalent del gimnàs de l’escola. En acabar els alumnes tornaran a les aules per recollir les seves pertinences i les famílies els podran recollir com cada dia a les 16:30h. (recordem que aquest dia no s’entrarà dins l’escola, la visita a l’interior per  veure l’exposició dels textos literaris i la decoració, serà divendres 26).
Aquest dia els alumnes i famílies de 6è a les hores d’entrada i sortida de l’escola tindran una paradeta de roses, llibres  i de berenar de Sant Jordi pel viatge fi de curs.-DIMECRES 24 D’ABRIL
Matí:
-Visita al Museu d’Història de Catalunya.Taller “L’edat mitjana” 5è i 6èA/B  Barcelona
-Taller a l’escola “Un dia al Castell medieval” P5A
Tot el dia :
-Visita al MNAC(Barcelona).Taller “El romànic i el Bestiari” 1r i 2n. Cal  portar esmorzar i dinar.

-DIJOUS 25 D’ABRIL
-Preparació del recital poètic d’Educació Infantil que per qüestions organitzatives es realitzarà el dijous 2 de maig.

-Muntatge del diorama. Alumnes de Primària
-DIVENDRES 26 D’ABRIL
Matí:
-diferents activitats i tallers de vestuari per preparar la festa de la tarda. Tots els cursos.
Tarda:
-FESTA CLOENDA DEL PROJECTE
A partir de les 16h  s’obriran les portes a les famílies perquè puguin entrar i compartir amb els seus fills les activitats següents:

-Tam-     A les 16h hi haurà la representació del conte medieval “En Perot vol ser cavaller” 
              a càrrec  Ministrers de l’Aixada.
Tots els alumnes sortiran al pati amb les seves mestres a les 16h. per veure la representació que durarà aproximadament fins a les 16:30h. En acabar serà el moment que les famílies podran recollir els seus fills avisant a la tutora per seguir gaudint lliurament dels diferents espais i activitats que hi haurà per l’escola.
Els alumnes d’Infantil, 1r i 2n de Primària que no s’hagin recollit a les 16:30h aniran a Acollida com normalment, per  la resta d’alumnes de 3r a 6è s’actuarà també com un dia normal, tant pels que es queden a Acolliment com pels que se’n van sols a casa. Si ha d’haver-hi algun canvi cal que la família avisi per escrit a la tutora

Si voleu veure la pàgina web del grup "Els minintrers de l'aixada " on parlen de l'escola cliqueu la imatge de sota 


A partir de les 16:30h els alumnes amb les seves famílies  podran participar, visitar i gaudir lliurament de diferents activitats i espais de l’escola:

-Visitar el diorama “La vida al món medieval” fet per tots els alumnes de Primària i  exposat al gimnàs de l’escola.


Aquí teniu un vídeo del Diorama dels castells realitzat per tots els nens i nenes de primària de l'escola durant el projecte "En temps de castells"-Visitar els passadissos de l’escola per veure la decoració medieval  i els textos literaris fets per Sant Jordi.

-Participar en danses i cercavila escolar que amenitzaran els mateixos Ministrers de l’Aixada.

-Participar en uns tallers que està preparant l’AMPA

-També les famílies de 6è com agraïment a la vostra col.laboració per comprar els berenars durant molts divendres del curs, us volen oferir algunes activitats sorpresa.

En definitiva esperem que per a tots siguin uns dies d’alegria i d’aprenentatge compartit per tota la comunitat educativa.

Des de la direcció del centre volem agrair la col.laboració de tota la comunitat educativa, alumnes, famílies, mestres, consergeria, equip de monitoratge, personal de cuina, personal de neteja, i totes les persones que estan ajudant i col.laborant desinteressadament perquè el resultat esdevingui un èxit.


CURS 2011/12


PROJECTE 2012 :CONÈIXER BARCELONA 
 • Arriba la turista
Divendres 10 de febrer , ha arribat una senyora que està fent turisme per Barcelona i ens ha vingut a preguntar què en sabíem nosaltres .Cada classe ha rebut una làmina amb una part de Barcelona que li haurà d'explicar quan torni .

 • Carta als pares
Benvolgudes famílies,

Com cada any comencem el projecte d’escola, el tema és: CONEGUEM BARCELONA.

A partir del 10 de febrer, començarem a apropar-nos a la ciutat més gran de Catalunya, Barcelona.
Aprofundirem en el coneixement de la ciutat des de diferents aspectes: culturals, artístics, matemàtics, literaris, socials, l’entorn, etc.

Per tal que els nens i nenes participin més activament en el projecte, us agrairíem la vostra col·laboració aportant-nos diferents materials com fotografies, llibres, posters, vídeos... (marcats amb el nom).

Ja us anirem informant  de les diferents activitats i propostes que s'aniran portant a terme.

Esperem conèixer millor entre tots la ciutat de Barcelona!!!!

Sant Just Desvern, 9 de febrer de 2012
 • Punt d'informació turística .
A l'entrada de l'escola s'ha col.locat un punt d'informació turística on es pot trobar informació per descobrir la ciutat

          Punts d’Informació turística

                             Oficines d'informació                   Barcelona compta amb una completa xarxa d’oficines i punts d’informació al servei     dels  visitants. Turisme de Barcelona està a la vostra disposició per a orientar-vos allà on sigueu i oferir-vos productes i serveis turístics que us ajudaran a descobrir la ciutat.


     (cicle mitjà i 5è) • Sortida al Port : arei , funicular . Montjuic (cicle inicial)

 • Recorregut Turístic (educació infantil):Parc Güell, Torre Mafre , Platja de la Barceloneta ,Mirador de l'alcalde ,Torre Agbar ......


 • Visita al Cosmocaixa tots els cursos

 • Tallers de Plàstica primària
        Els alumnes de sisè estan fent la Torre Agbar amb fangEls alumnes de cinquè estan fent les xemeneies de la Pedrera

1r i 2n Fan els dracs del Parc Güell
Els alumnes de quart fan altres xemeneies de la Pedrera
i les torres de la Sagrada Família
 Els alumnes de tercer han fet les torres de la Sagrada Família 
menjant pets de monja 

http://ceipmrrat.wix.com/escola-montserrat#!proj-ciencia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada