CICLE MITJÀ I SUPERIOR EXPERIÈNCIES AL LABORATORI


DISSECCIÓ ENCÈFAL 

El passat mes de desembre , els alumnes de sisè van estar treballant el sitema nerviós i van realitzar la disecció d'un encèfal .
A continuació teniu en vídeo del procès 
L'aparell excretor o urinari

Hem acabat la unitat didàctica de la digestió treballant l'últim aparell que ens quedava : l'aparell excretor o urinari . 
Si cliqueu sobre la foto podreu veure el muntatge amb el treball realitzat
Els alumnes de sisè han realitzat  una pràctica sobre les funcions i els components de la sang .A continuació en teniu un muntatge sobre el treball realitzat
Cliqueu al títol de dalt per veure el fotomuntatge.


PRÀCTICA SOBRE L'ESQUELET AMB ELS ALUMNES DE TERCER
PROJECTE DE CIÈNCIES :
MAQUETES AMB CIRCUITS ELÈCTRICS 
Els alumnes de sisè han realitzat el seu projecte de ciències d'enguany. Hem treballat el tema de l'electricitat i cada un d'ells va presentar un projecte explicant què és el que volien fer i com ho farien , materials a utilitzar i quin tipus de circuït elèctric muntarien .Després ho han posat en pràctica i han construït unes maquetes realment impresionants i molt treballades .Aquí us deixem una mostra de fotografies i un fotomuntatge

FEM TALLERS AL COSMOCAIXA 

TERCER AL COSMOCAIXA:TALLER DE FENÒMENS ELÈCTRICS 


SISÈ AL COSMOCAIXA : L'ELECTRICITAT


CINQUÈ AL COSMOCAIXA:TALLER SOBRE L'ENERGIA
PRESÈNCIA D'HIDRATS DE CARBONI ALS ALIMENTS 

 Els hidrats de carboni,també anomenats glúcids o sucres estan presents en molts dels aliments que prenem durant el dia . Ens proporcionen energia .Al laborartori hem fet una pràctica consistent en afegir iode a diferents aliments .Si el iode canvia de color i es posa quasi negre aquell aliment conté glúcids , si no canvia de color no en té .

Pràctiques de ciències a cinquè

Els alumnes de cinquè A i B han realitzat en les últimes setmanes uns tallers de ciències sobre els temes que estan treballant a l'aula . Al Cosmocaixa van fer dos tallers , un sobre la llum i el color i un itinerari sobre l'evolució humana . Al laboratori de l'escola hem estat treballant la matèria i hem fet una pràctica de separació de mescles OBSERVACIÓ ANIMALS INVERTEBRATS A TERCER

ESTUDIEM ELS INVERTEBRATS

 Els nens i les nenes de tercer han començat a estudiar els animals invertebrats i avui han fet una observació d'uns crancs de mar 

CARGOLS A TERCER
 Els nens i les nenes de tercer avui han observat els cargols com a continuació de l'estudi que estem fent dels invertebrats 

A continuació en teniu un recull de fotografies


L'APARELL CIRCULATORIhttp://photopeach.com/album/8qbb6a
 Cliqueu a l'enllaç de dalt per poder visualitzar la sessió dels alumnes de 6è observant un cor de xai.

Els de sisè estem estudiant l'aparell circulatori i avui al laboratori hem observat i diseccionat un cor de xai. Hem treballat les parts i les funcions que realitzen . Ha estat molt interessant!!
DISSECCIÓ D'UN PEIXA cinquè estem estudiant els animals vertebrats i avui hem fet la disecció d'un peix . L'hem observat per fora i per dins i hem treballat totes les parts que el componen . Aquí hi teniu unes quantes fotos del procés .


cliqueu  disecció sardina per veure tot el procésAPARELL RESPIRATORI


Els alumnes de sisè estem estudiant l'aparell repiratori i al laboratori hem fet una pràctica en la que hem observat i diseccionat la tràquea , els bronquis i els pulmons d'un xai .
Ha estat una experiència emocionant!!


Cliqueu a dissecció pulmons per veure el vídeo de la pràctica


TREBALLEM AMB ELS MICROSCOPIS

Els alumnes de cinquè estem  treballant a medi les cèl.lules 
Al laboratori hem estat observant les cèl.lules amb els microscopis .
També hem conectat un microscopi a l'ordinador i les hem vist a la PDI .Ha estat una pràctica molt interessant !!
DISECCIÓ D'UN ULLEls alumnes de sisè han treballat al laboratori el sentit de la vista i han diseccionat un ull de vaca.
Han pogut observar l'iris , la còrnia , la pupil.la,el crsital.lí , la retina i el nervi òptic .
A continuació teniu un fotomuntatge i unes fotos del procès 

La nutrició en les plantes

Estem treballant les plantes a diferents cursos i amb els alumnes de 5è  hem fet un experiment al laboratori per veure com s'alimenten les plantes .Hem posat une flors blanques  i unes branques d'api a dins uns gots amb aigua i tinta de color i les hem deixat durant uns dies en un lloc on els hi donés el sol.

Al cap d'uns dies ....havien canviat de color .L'aigua amb tinta ha pujat per la tija i ha arribat a les fulles de les flors tenyint-les .A continuació teniu la seqüència del treball la nutrició de les plantes


PLANETARI

L'Obra social de la Caixa ofereix a les escoles la posibilitat de comptar amb un planetari mòbil que porten al centre. Durant tota la setmana passada l'hem tingut instal.lat al gimnàs i tots els nens i nenes de l'escola han passat per ell  i han vist un vídeo sobre astronomia  projectat .
Ha estat molt interessant !!!!

L'AIGUA : UN RECURS IMPRESCINDIBLE 


LA CIÈNCIA ÉS DIVERTIDA 

La ciència és divertida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada